Szénhidrátcsökkentett tönköly kenyér

Megsütöttem életem első kenyerét, mert gondoltam tutiamibiztos mégiscsak jobb itthon csinálni a dolgokat, legalább tudom hogy mit is eszek 🙂

Hozzávalók:

 

+

4-4,5dl víz

só, ízlés szerinti fűszerek(nálam Alnatura kenyérfűszer)

A liszteket és az élesztőt összekeverem, majd hozzáöntöm a vizet és jól összegyúrom. Ezután egy tálban letakarva, langyos helyre téve kétszeresére kelesztem(kb 1,5-2óra)…miután megkelt átgyúrom egy kicsit, majd icipicit kiolajozott tepsiben kis cipót formálok belőle. Letakarom és újból hagyom kb. kétszeresére kelni. Miután megkelt, 220fokra előmelegített sütőbe teszem(a sütőrács alá egy kis lábasba tenni kell vizet, hogy a pára segítségével ropogós kenyérhéjat kapjunk). Kb 30percig sütöm, majd rácsra téve hagyom kihűlni.

Nekem egy 960gr-os cipóm lett, aminek 100 grammjában 215kcal, 35gr ch, 2gr zsír és 17gr fehérje van. Szerintem elég baráti arányok ezek, nem utolsó sorban pedig legalább biztosan tudom, hogy mi van a kenyeremben. Nameg persze finom is 🙂

1 thoughts on “Szénhidrátcsökkentett tönköly kenyér

  1. Visszajelzés: Insanity 57. nap |

Hozzászólás