Chilis bab light

Imádom a chilis babot. Nade, a chilis bab disznóhúsból készül, olajjal, meghát nálunk általában ilyen chilis bab alapporból, ami tele van minden fossal és az nemtúl egészséges na 😛

Szóval én ma megalkottam a saját kis chilis babomat, ami szerintem isteniiiiii 🙂 Ráadásul a bab tele van fehérjével ám..:P

Hozzávalók:

  • 200gr darált pulykamellfilé
  • 1konzerv fehérbab(400gr-os, de a töltőtömeg 240gr)
  • 1 kis konzerv(70gr) paradicsompüré
  • 20gr erős pista
  • egy kis fej(nálam 17gr) vöröshagyma
  • fűszerek: só,bors,oregano,kakukkfű,gyömbér, majoranna….ki mit akar 😀

A hagymát apróra vágjuk, majd forró edénybe dobjuk, öntünk rá egy kis vizet és megfonnyasztjuk. Ezután jöhet rá a hús, amit befűszerezünk ízlés szerint, pici vizet öntünk rá és lefedjük, hogy jól megpárolódjon. Miután a hús megpárolódott, hozzáöntjük a babot(amiről előzőleg leöntöttem a levet, de utólag belegondolva lehet maradhatott volna :D). Ezután jön rá a paradicsompüré és az erőpista. Jóóól összekutyuljuk, majd még kb 10percig alacsony lángon összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek és kicsit sűrűsödjön a cucc.

Akinek belefér, tehet még bele egy kis kukoricát is esetleg 🙂

Ez egy jó nagy adag, de meg is lehet enni egyszerre…jóllakik vele az ember, az tuti 😀

IMG_0615_kicsi

A készétel tartalma: 452kcal   31gr ch    4gr zsír    49gr fehérje

Fehérjedús, gyors,könnyű és szerintem nagyon hajaz az eredetire. ISTENI! 😀

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s