Imádom a chilis babot. Nade, a chilis bab disznóhúsból készül, olajjal, meghát nálunk általában ilyen chilis bab alapporból, ami tele van minden fossal és az nemtúl egészséges na 😛
Szóval én ma megalkottam a saját kis chilis babomat, ami szerintem isteniiiiii 🙂 Ráadásul a bab tele van fehérjével ám..:P
Hozzávalók:
- 200gr darált pulykamellfilé
- 1konzerv fehérbab(400gr-os, de a töltőtömeg 240gr)
- 1 kis konzerv(70gr) paradicsompüré
- 20gr erős pista
- egy kis fej(nálam 17gr) vöröshagyma
- fűszerek: só,bors,oregano,kakukkfű,gyömbér, majoranna….ki mit akar 😀
A hagymát apróra vágjuk, majd forró edénybe dobjuk, öntünk rá egy kis vizet és megfonnyasztjuk. Ezután jöhet rá a hús, amit befűszerezünk ízlés szerint, pici vizet öntünk rá és lefedjük, hogy jól megpárolódjon. Miután a hús megpárolódott, hozzáöntjük a babot(amiről előzőleg leöntöttem a levet, de utólag belegondolva lehet maradhatott volna :D). Ezután jön rá a paradicsompüré és az erőpista. Jóóól összekutyuljuk, majd még kb 10percig alacsony lángon összefőzzük, hogy az ízek összeérjenek és kicsit sűrűsödjön a cucc.
Akinek belefér, tehet még bele egy kis kukoricát is esetleg 🙂
Ez egy jó nagy adag, de meg is lehet enni egyszerre…jóllakik vele az ember, az tuti 😀
A készétel tartalma: 452kcal 31gr ch 4gr zsír 49gr fehérje
Fehérjedús, gyors,könnyű és szerintem nagyon hajaz az eredetire. ISTENI! 😀