Sült “tejbebulgur”

Nagyon régen ettem már tejberizst, de úgy döntöttem mostmár jólenne. Ezért tegnap este keresgéltem a neten, valami ínyenc tejberizs recept után kutatva. Találtam is egy sült tejberizs receptet, aztán kicsit átalakítva ez sült ki belőle. ISTENIFINOM! 😀

Hozzávalók:

  • 50g bulgur(szárazon) 171kcal   38g ch  1g zsír   6g fehérje
  • 2dl 1,5%-os tej   88kcal   11g ch    3g zsír   7 g fehérje
  • 115g alma   35kcal   8g ch   0g zsír    0g fehérje
  • fahéj, vanília aroma, édesítő
  • Igény szerint: diabetikus lekvár(nálam 15g áfonyás Linessa light)       18kcal    4g ch    0g zsír   0g fehérje

 

A bulgurt feltesszük főni 2x-es vízben. Ha elfőtt róla a víz, ráöntjük az édesített, vanília aromás tejet. Addig főzzük, amíg tejberizs állagú nem lesz. Amíg fő, lereszeljük az almát és megszórjuk fahéjjal. Ezután egy tűzálló tálba kanalazzuk a kész “tejbebulgur” felét, erre jön az alma, majd a bulgur másik fele. 175fokon kb 20percig sütjük, amíg a teteje picit barna lesz. Az ízek így nagyon jól összeérnek. Ha kész, megszórhatjuk fahéjjal, illetve én kissé felvizezett lekvárt is tettem rá. Persze mehet rá kakaó, illetve akármilyen gyümölccsel fincsi lehet 🙂

Összesen: 312kcal   61g ch  4g zsír   13g fehérje

4 thoughts on “Sült “tejbebulgur”

  1. Visszajelzés: Szombat | Új tükörképet varázsolok magamnak!

  2. Szia!Lehet, sőt biztos, hogy hülyét fogok kérdeni, innen is látszik, hogy lövésem sincs a sütéshez főzéshez. Mi az, hogy 2x-es vízben???:-))Tegnap vettem bulgurt, mert nagyon tetszett a recept, de már az első sorban megakadtam:-))Köszi előre is!Szép hetet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s