Fincsi kis ropogtatnivaló és ráadásul U1-es! 🙂
Hozzávalók
- 200g zabpehely
- 53g(5ek.) tk. rozsliszt
- 2 tojás
- 1/3 zacskó sütőpor
- 20-25dkg sajt(nálam 150g light trappista-100g füstölt trappista)
- 54g(2ek.) 10%os tejföl
A zabpelyhet egy tálba teszem, kézzel kicsit átmorzsolom, így maradnak benne egész darabok, de lesz egy törmelékesebb, lisztes része is. Hozzáteszem a száraz anyagokat, a sajtot nem a finom sajtreszelőn, hanem durvább reszelőn vastagabb, hosszabb csíkokra reszelem. Ezután jönnek a nedves hozzávalók. Összegyúrom és a hűtőbe teszem pihenni (fél óra, de akár egy egész éjszaka is lehet), összeáll a “tészta”, könnyebb lesz vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi golyókat formálok belőle, majd laposra nyomom őket és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem.
200 fokon kb 10-15perc alatt ropogósra sül. Nembaj, ha a széle megbarnul, akkor lesz finom ropogós. Le fog tapadni, ezért kicsit nehezebb leszedni, de még frissen isteni finom. Persze finom később is 😉
Összesen: 657gramm….nekem ebből 31db lett(55,7kcal 2,356g ch/darab)
Összes kalória: 1726,46kcal 2,63kcal/gramm
Összes ch: 73,04g ch 0,111g ch/gramm
Szia!
Tegnap megsütöttem ezt a tallért, nagyon finom lett. Kicsit kevesebb sajtot tettem bele – így elkelt volna egy kis só – és egyáltalán nem tapadt le.
Köszönöm a jó receptet. Marika
Szia! Örülök, hogy ízlett 🙂