Sajtos zabpehelytallér

Fincsi kis ropogtatnivaló és ráadásul U1-es! 🙂

Hozzávalók

  • 200g zabpehely
  • 53g(5ek.) tk. rozsliszt
  • 2 tojás
  • 1/3 zacskó sütőpor
  • 20-25dkg sajt(nálam 150g light trappista-100g füstölt trappista)
  • 54g(2ek.) 10%os tejföl

A zabpelyhet egy tálba teszem, kézzel kicsit átmorzsolom, így maradnak benne egész darabok, de lesz egy törmelékesebb, lisztes része is. Hozzáteszem a száraz anyagokat, a sajtot nem a finom sajtreszelőn, hanem durvább reszelőn vastagabb, hosszabb csíkokra reszelem. Ezután jönnek a nedves hozzávalók. Összegyúrom és a hűtőbe teszem pihenni (fél óra, de akár egy egész éjszaka is lehet), összeáll a “tészta”, könnyebb lesz vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi golyókat formálok belőle, majd laposra nyomom őket és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem.

200 fokon kb 10-15perc alatt ropogósra sül. Nembaj, ha a széle megbarnul, akkor lesz finom ropogós. Le fog tapadni, ezért kicsit nehezebb leszedni, de még frissen isteni finom. Persze finom később is 😉

Összesen: 657gramm….nekem ebből 31db lett(55,7kcal  2,356g ch/darab)

Összes kalória: 1726,46kcal     2,63kcal/gramm

Összes ch: 73,04g ch      0,111g ch/gramm

2 thoughts on “Sajtos zabpehelytallér

  1. Szia!
    Tegnap megsütöttem ezt a tallért, nagyon finom lett. Kicsit kevesebb sajtot tettem bele – így elkelt volna egy kis só – és egyáltalán nem tapadt le.
    Köszönöm a jó receptet. Marika

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s