Kakaós-kókuszos guba vaníliaöntettel

A vaníliaöntetes mákosguba ötletén felbuzdulva, gondoltam kísérletezgetek egy kicsit, milyen lehet a kókuszos verzió. Hát, mit is mondjak…ISTENI! 😀

Hozzávalók:

  • 60gr kornspitz(vagy bármilyen tk. péktermék, csak ne legyen sós)
  • 7,5gr diabetikus vaníliás pudingpor(Czuki)
  • 2gr holland kakaópor
  • 15gr kókuszreszelék
  • 50+50ml light szójatej
  • 5gr szójafehérje izolátum
  • édesítő ízlés szerint

A kornspitz kiflit félbe, majd mégegyszer félbe vágjuk és felszeleteljük kis negyedkörökre. Ezután az 50ml szójatejet és 25ml vizet összekeverjük a kakaóporral, kis édesítővel és mikróban felforraljuk. Ezzel meglocsoljuk a kornspitz karikákat. Ezután rászórjuk a kókuszreszeléket és jól összekutyuljuk (én egy lefedhető éthordóba tettem és lezárva jól összeráztam). A pudnigport 50ml szójatejjel és 1dl vízzel elkészítjük, majd a végén belekeverjük a szójafehérje izolátumot és a legvégén édesítjük. Ezután a kakaós kiflikarikákat leöntjük a vaníliapudinggal  és kész is.

Reggelire, esetleg nagyobb adagban ebédre tökéletes.

IMG_1133_k

Összesített tápérték: 300kcal    34gr ch   12gr zsír   13gr fehérje

5 thoughts on “Kakaós-kókuszos guba vaníliaöntettel

  1. Visszajelzés: 3+1 recept | Új tükörképet varázsolok magamnak!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s