Vettem még jómúltkor egy adag natúr sajtkrémet a Lidl-ben, de hogy minek, na azt nem tudtam 😀 Így hát kénytelen voltam olyan receptek után kutakodni, amibe sajtkrém kell, de valami jó kis sütit akartam. Hát ez lett belőle. Külön jó, hogy még nyáron eltettem magamnak a fagyasztóba egy adag epret.. :))
Hozzávalók:
(a liszt és édesítőszer másfajtára is változtatható)
- 120gr liszt, nálam:
- 25gr durum liszt
- 35gr tk. tönkölyliszt
- 25gr mandulaliszt
- 35gr kókuszliszt
- 50gr natúr kakaópor
- 150gr eritrit
- 1 ek. folyékony édesítőszer
- 200gr natúr sajtkrém (nálam Lidl Linessa Soft Cheese)
- 250gr eper( 150gr beleturmixolva, 100gr a tetejére)
- 2 tojás
- 15gr kókuszzsír
- fél csomag sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikrabóna
- fahéj, rum aroma
A recept nagyon egyszerű. Először is előmelegítjük a sütőt 180fokra. Ezután először a száraz, majd a nedves hozzávalókat öntjük a tálba és szépen robotgéppel összeturmixoljuk az egészet egy masszává.
Ezután szilikon sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk( 20x30cm-es), rádobáljuk a 100gr epret, amit a tetejére hagytunk és tűpróbáig sütjük.
Nekem 27 kis kocka lett belőle, így egy szelet 39kcal 3gr ch 1gr zsír 3gr fehérje
Nagyon csokis, nagyon finom, nagyon gyors…és végre egy süti, amire Adrián sem húzta a száját… 😀