Nagyon szeretem a paradicsomos gombócot, ezért megcsináltam a saját verziómat ebből is 🙂
Hozzávalók:
250ml paradicsompüré
235gr darált pulyka
1 tojás
30gr zabpehely
5gr szójafehérje izolátum(helyettesíthető étkezési keményítővel, de előtte kis vízzel keverjétek csomómentesre, VAGY vmilyen liszttel)
édesítő, fűszerek ízlés szerint
A darált pulykahúst összekeverem a zabpehellyel és a tojással, fűszerezem ízlés szerint és picit állni hagyom. A paradicsompürét kb 1dl vízzel felteszem főni. Amikor a paradicsom forr, a húsos masszából gombócokat formázok és beleteszem, majd alacsonyabbra véve a lángot főzöm, amíg a gombócok jók nem lesznek. A végén hozzákeverem az 5gr szójafehérjét, hogy kicsit sűrítsem az egészet. Legvégül folyékony édesítővel ízlés szerint édesítem. Vigyázat, bazinagy adag lesz, nekem alig fért a tányérba 😀
A klasszikus paradicsomos gombóc nálunk főtt krumplival van, én most csak natúrban ettem és így is finom volt, de egy kis krumplit is lehet mellé csinálni, akinek épp belefér. Esetleg a krumpli helyett csicsókát is főzhetünk 🙂
Összesített tápérték: 491kcal 37gr ch 11gr zsír 57gr fehérje
Visszajelzés: 3+1 recept | Új tükörképet varázsolok magamnak!