Paradicsomos gombóc

Nagyon szeretem a paradicsomos gombócot, ezért megcsináltam a saját verziómat ebből is 🙂

Hozzávalók:

250ml paradicsompüré

235gr darált pulyka

1 tojás

30gr zabpehely

5gr szójafehérje izolátum(helyettesíthető étkezési keményítővel, de előtte kis vízzel keverjétek csomómentesre, VAGY vmilyen liszttel)

édesítő, fűszerek ízlés szerint

A darált pulykahúst összekeverem a zabpehellyel és a tojással, fűszerezem ízlés szerint és picit állni hagyom. A paradicsompürét kb 1dl vízzel felteszem főni. Amikor a paradicsom forr, a húsos masszából gombócokat formázok és beleteszem, majd alacsonyabbra véve a lángot főzöm, amíg a gombócok jók nem lesznek. A végén hozzákeverem az 5gr szójafehérjét, hogy kicsit sűrítsem az egészet. Legvégül folyékony édesítővel ízlés szerint édesítem. Vigyázat, bazinagy adag lesz, nekem alig fért a tányérba 😀

A klasszikus paradicsomos gombóc nálunk főtt krumplival van, én most csak natúrban ettem és így is finom volt, de egy kis krumplit is lehet mellé csinálni, akinek épp belefér. Esetleg a krumpli helyett csicsókát is főzhetünk 🙂

IMG_1124_k

Összesített tápérték: 491kcal   37gr ch   11gr zsír   57gr fehérje

1 thoughts on “Paradicsomos gombóc

  1. Visszajelzés: 3+1 recept | Új tükörképet varázsolok magamnak!

Hozzászólás