Joghurtos zsemle

Gondoltam megpróbálkozom a péksütemények világában is. Na meg vettem Kilófaló lisztet kelttésztákhoz, így ki akartam próbálni. Ez sikerült belőle 🙂 Ez az egész adagos recept INNEN. Én fél adagot csináltam csak, nem akartam kísérletezésképp egyből sokat..:D

Hozzávalók:

  • 750 g liszt/én fele-fele arányban Kilófaló-Tk. Rozsliszt/
  • 1 csomag száraz élesztő/én 15g friss/
  • 2 evőkanál burgonyapehely/ezt kihagytam/
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál cukor
  • 1,5 kiskanál só
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 dl langyos víz

Az élesztőt felfuttatom, majd a hozzávalókat összekeverem. 2 órát kelni hagyom, majd kis cipókat formázok belőle. Nekem 8 db lett. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, letakarva még félórát kelesztem. Ezután 180fokos sütőben 25-30perc alatt készre sütöm.

Összesen nekem: 1513,7kcal   240,62g ch

Összes: 2,153kcal/gramm   0,342g ch/gramm

Az én zsemléim nem lettek ugyan akkorák, van 60g-os és 90g-os is..viszont van bennük anyag rendesen, egy bolt vizes zsemle 50g..:D Sőt még egy kis oregánót is tettem a tésztába és a tetejére is.

2 thoughts on “Joghurtos zsemle

  1. Ha nekem nincs ilyen kilófaló lisztem, mit javasolsz, mivel helyettesítsem? Mondjuk graham liszttel?? Köszi a segítséged 🙂 Andi

    • Szerintem a graham teljesen jó, ha nem vettem volna kilófaló lisztet, szerintem én is azzal helyettesítettem volna. Vagy akár lehet az egész rozslisztből is. Amelyik jobban bejön/van otthon szerintem 🙂

Hozzászólás