Vaníliás grízgombóc gyümölcsszósszal

Igazság szerint ki kellett találnom valami olyan kaját, ami hordozható, hidegen is finom és egyben laktat is. Na hát így született meg ez a recept 🙂

Hozzávalók:

  • 110ml 1,5% tej
  • 30gr vaníliás fehérjepor
  • 40gr zabkorpa
  • 2db abonett
  • 100gr alma
  • 70gr meggy(magozott)
  • 10gr étkezési keményítő
  • fahéj, vanília aroma, cherry brandy aroma, édesítő
  • kevés víz

Az almát meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A meggyel együtt egy edénybe tesszük. Annyi vízzel, ami épp ellepi főzni kezdjük, fahéjjal és édesítővel ízesítjük, illetve önthetünk bele egy kis cherry brandy aromát is. Amikor forr, alacsonyabbra vesszük a hőfokot és az alma puhulásáig főzzük. Eközben a 10gr keményítőt 10-10ml tejjel és vízzel simára keverjük. Amikor az alma már elég puha, kicsit átkeverjük a keményítős lötyit és hozzáöntjük a gyümölcsökhöz majd még egy pár mp-ig főzzük, hogy besűrűsödjön.

A zabkorpát 100ml tejjel és édesítővel nagyon sűrűre főzzük és hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáöntünk egy kis vanília aromát.  Ezután a kevés vízzel pudingosra kevert vaníliás fehérjeport is hozzákeverjük. Végül pedig a morzsásra tört abonettet is hozzákeverjük(zacsiba be és klopfolóval jó morzsásra lehet törni).  A masszát hagyjuk teljesen kihűlni, majd kis gombócokat formázunk belőle.

Ezután a gyümölcsszósszal tálaljuk. Elég nagy adag lesz és finom hidegen-melegen, na meg nem utolsó sorban laktató is. Egyszóval nekem nagyon bejött 🙂

vaníliás grízgombóc gyümiszósszal

Összesített tápérték:  448 kcal   64 gr ch   5 gr zsír   36 gr fehérje

Reklámok

3 thoughts on “Vaníliás grízgombóc gyümölcsszósszal

  1. Visszajelzés: Lustiszerda | Új tükörképet varázsolok magamnak!

  2. Hát én is megcsináltam…annyi csak h nekem nem lett ilyen szép piros a szósz(de attól függetlenül fini) meg nem állt össze a gombóc ,sztm túl sok tejjel főztem a zabkorpát,szóval a gyümiszósz tetejére öntöttem:DNem vagyok egy konyhatündér látszik,de ízre szerintem jó lett:)

    • Hát a lényeg, hogy ízre jó lett 😀 Egyébként ha nem raktál hozzá egy kis cherry brandy aromát, akkor lehet azért lett világosabb a szósz. Nekem a zabkorpa 1dl tejjel főzve nagyon sűrűre főtt, de miután hozzáadtam a fehérjeport meg az abonettet elég laza lett…pont ezért kellett várnom amíg teljesen kihűl, hogy rendesen formálható legyen. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s