Almás Ezékiel lepény csokiöntettel

Az Ezékiel lisztet már jóideje megvettem, de eddig még csak egyszerű kis csokikrémet kentem rá, vagy esetleg túrót és ennyi. Nade most olyat csináltam, hogy mind a 10 ujjamat megnyaltam utána…Fúúú 😀

Hozzávalók:

  • 60gr Ezékiel liszt
  • 130gr alma
  • 10gr kakaópor
  • ásványvíz
  • édesítő

A lisztet a vízzel és édesítővel kikeverjük úgy, hogy a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb egyveleget kapjunk. Felforrósított teflon serpenyőben (kb egy kistányér nagyságú) olaj nélkül kisütjük a tésztát kétfelé szedve, hogy 2kis palacsintát kapjunk. Miközben sül, az almát lereszeljük. Az egyik kis lepényt megpakoljuk az almával, majd jöhet rá a másik lepény. A tetejére csokiöntetet készítünk 10gr kakaóporból, édesítőből és vízből mikróban…addig mikrózzuk, amíg elég sűrű nem lesz, de figyeljetek, mert könnyen kifut! Ha a csokiöntet elkészült, megkenjük vele a lepény tetejét.

Reggelire szerintem isteni finomság 🙂

almáslepény

Összesített tápérték: 269kcal   49gr ch   4gr zsír    10gr fehérje

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s