Már több helyen is láttam a neten, hogy házilag csinál valaki müzliszeletet. Persze ez nem lesz teljesen olyan, mint amit a boltban kapunk, de legalább tudjuk mi van benne és mennyi. Nekem jobban ízlik, mint a bolti 😀 Az én müzliszeletem így állt össze:
Hozzávalók:
- 100g zabpehely(359/56,1)
- 15g kókuszreszelék(97,35/1,23)
- 3g szezámmag(16,86/0,2)
- 25g apróra vágott mandula(156,75/1,79)
- 15g apróra vágott mazsola(41,4/9,75)
- 5g cicás kakaópor(10,05/0,5)
- 75g méz(271,5/60,75)
- 1 tojás(68/0,3)
- 2ek.(15g) étolaj(134,7/0)
- 1dl víz
- 1ek folyékony édesítő
- ízlés szerint fahéj, rumaroma
A zabpelyhet, mandulát, szezámmagot és kókuszreszeléket egy serpenyőben picit megpirítjuk. Ezután hozzákeverjük a mézet, mazsolát, kakóport, étolajat, vizet, folyékony édesítőt és a tojást és ízlés szerint a fahéjt, rumaromát. Ezt szépen elkeverjük, majd szilikonos, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tetejét egyenesre simogatva. 200fokra előmelegített sütőben 20percig sütjük, így a teteje és az alja ropogós lesz,de a közepe még omlós marad. Ezután kivesszük és felszeleteljük.
Bármilyen más olajos maggal(napraforgó,mogyoró,tökmag stb.) még felturbózható, nekem épp csak mandula volt itthon 🙂
Összesen: 1155,61kcal 130,53g ch
Nekem 10 darab müzliszeletem lett, így 1 db: 115,561kcal 13,053g ch
Visszajelzés: Vasárnap és hétfőő | Új tükörképet varázsolok magamnak!
Nagyon guszta! Ezt biztos kipróbálom! Köszi a receptet! 🙂
Remélem ízleni fog! 🙂
Nagyon jó! Valamelyik nap megcsinálom! 🙂
Megcsináltam, isteni lett és még a barátomnak is ízlett. 🙂
Ennek nagyon örülök! 🙂
Ez nagyon jó, imádom a műzliszeletet. 🙂 Ezt biztos kipróbálom… amúgy nagyjából ez meddig áll el? Ha egyszerre csinálok 10et, de egy nap csak 1et eszek, nem romlik meg? 😀
Ha egy jól zárható dobozba/éthordóba rakod, akkor simán eláll akkor is, ha csak naponta 1-et eszel..én is így eszegettem 🙂
értem, köszönöm 🙂