Müzliszelet házilag

Már több helyen is láttam a neten, hogy házilag csinál valaki müzliszeletet. Persze ez nem lesz teljesen olyan, mint amit a boltban kapunk, de legalább tudjuk mi van benne és mennyi. Nekem jobban ízlik, mint a bolti 😀 Az én müzliszeletem így állt össze:

Hozzávalók:

  • 100g zabpehely(359/56,1)
  • 15g kókuszreszelék(97,35/1,23)
  • 3g szezámmag(16,86/0,2)
  • 25g apróra vágott mandula(156,75/1,79)
  • 15g apróra vágott mazsola(41,4/9,75)
  • 5g cicás kakaópor(10,05/0,5)
  • 75g méz(271,5/60,75)
  • 1 tojás(68/0,3)
  • 2ek.(15g) étolaj(134,7/0)
  • 1dl víz
  • 1ek folyékony édesítő
  • ízlés szerint fahéj, rumaroma

A zabpelyhet, mandulát, szezámmagot és kókuszreszeléket egy serpenyőben picit megpirítjuk. Ezután hozzákeverjük a mézet, mazsolát, kakóport, étolajat, vizet, folyékony édesítőt és a tojást és ízlés szerint a fahéjt, rumaromát. Ezt szépen elkeverjük, majd szilikonos, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tetejét egyenesre simogatva. 200fokra előmelegített sütőben 20percig sütjük, így a teteje és az alja ropogós lesz,de a közepe még omlós marad. Ezután kivesszük és felszeleteljük.

Bármilyen más olajos maggal(napraforgó,mogyoró,tökmag stb.) még felturbózható, nekem épp csak mandula volt itthon 🙂

Összesen: 1155,61kcal    130,53g ch

Nekem 10 darab müzliszeletem lett, így 1 db: 115,561kcal   13,053g ch

9 thoughts on “Müzliszelet házilag

  1. Visszajelzés: Vasárnap és hétfőő | Új tükörképet varázsolok magamnak!

  2. Ez nagyon jó, imádom a műzliszeletet. 🙂 Ezt biztos kipróbálom… amúgy nagyjából ez meddig áll el? Ha egyszerre csinálok 10et, de egy nap csak 1et eszek, nem romlik meg? 😀

Hozzászólás