Csokis mikrós

Neten találtam, hát gondoltam kipróbálom. Na meg tesztelni akartam, hogy a pizzánál használt szilikon forma mikróban is megállja-e a helyét…az eredmény kiválóóó! 😀

Hozzávalók

  • 4 ek./nekem 37g/ zabpehelyliszt(147,26kcal)
  • 2 ek./nekem 27g/ xilit(64,8kcal)
  • fél ek. folyékony édesítőszer
  • 2 ek./nekem 10g/ cicás natúr kakaópor(21kcal)
  • 1/2 ek./nekem 4g/ almaecet(0,68kcal)
  • 2 ek./nekem 14g/ étolaj(125,72kcal)
  • 1 egész tojás(68kcal)
  • 5 ek. víz
  • 1 kávés kanál sütőpor
  • 1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

 A hozzávalókat krémesre keverem, majd a szilikonformába(vagy mikrózható tálba) öntöm. 700Watt-on 4-5percig sütöm. Akkor jó, ha már a közepe sem lágy és ha elválik az edény falától.Tányérra borítom, kis hűlés után felszeletelem és máris fogyasztható!

Tippek: a még nyers tésztába tehetünk egy kanál darált vagy durvára vágott, esetleg megpirított diót VAGY egy kanál darált mákot VAGY kókuszreszeléket vagy pár szem mazsolát, és ha nem este esszük, akkor néhány kocka apróra vágott diabetikus csokit.  A mindenféle “adalék” nélkül kisütött tésztát megkenhetjük még melegen diabetikus vagy hamis lekvárral, meghinthetjük mandulaforgáccsal stbstbstb.

Összesen: 165gramm

Összes kalória: 427,46kcal    2,587kcal/gramm

Összes ch: 34,428g ch    0,29g ch/gramm

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s