Zabfelfújt(Zabkoch:D)

Ez a finomság hasonló a rizskoch-hoz, csak egészségesebb verzió 🙂

Hozzávalók:

  • 134g zabpehely/12e.k/(498,48kcal)
  • 6dl 1,5%os tej(288kcal)
  • 3 tojás(204kcal)
  • 1cs. vaníliás pudingpor/nem muszáj,de így nagyonfincsi:D/(kb. 100kcal)
  • egy üveg rumaroma
  • 9g/2t.k./ Rama margarin(68,4kcal)
  • 2t.k. folyékony édesítőszer

Az édesítőszeres tejből lemerek 1merőkanállal, ezzel kikeverem a pudingport. A tejbe teszem a zabpelyhet, majd felteszem a tűzhelyre, beleöntöm a kikevert pudingport is. Addig főzöm, amíg felforr, majd hagyom hűlni kicsit. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját,a margarint és a rumaromát a már kicsit kihűlt zabpelyhes tejhez keverem, majd kicsit várok, amíg a zabpehely megszívja magát. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd belekeverem a masszába. Ezután sütőpapírt teszek a tepsimbe, beleborítom a masszát és alacsony hőfokon kb 45-50percig sütöm. A tepsit lehet kivajazni és kilisztezni is, de én így jobbnak találtam 🙂

Mivel raktam bele pudingport, magában is finom, de aki akarja megbolondíthajta egy kis lekvárral, vagy esetleg egy kis gyümölccsel:D

Nekem 12 szép szelet lett, így 1szelet: 96,57kcal   9,983g ch

Összesen: 971gramm

Összes kalória: 1158,88kcal     1,193kcal/gramm

Összes ch: 119,796g ch     0,123g ch/gramm

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s