Paradicsomos káposzta

Nagyon régen ettem már paradicsomos káposztát, ezért úgy voltam vele hogy namostmár kikell találni valamit. Nem mintha egyébként a paradicsomos káposzta annyira durván diétaellenes kaja lenne, deazért na mégiscsak liszttel sűrítjük.

Hozzávalók:

  • 250ml paradicsompüré
  • 200gr káposzta(nálam épp lila :D)
  • 50gr kuszkusz
  • édesítő ízlés szerint

Roppant egyszerű kis kaja ez. A káposztát csíkokra vágjuk, majd kicsit besózzuk és állni hagyjuk. Ha levet eresztett, akkor kinyomkodjuk és egy lábasba dobjuk. Leöntjük a paradicsomlével, amihez adunk még kb 1dl vizet. Ezután szépen feltesszük főni, amíg a káposzta kellően megpuhul. Mikor a káposzta kész, hozzáöntjük a kuszkuszt és lefedjük, hogy megduzzadhasson. Igazából ez vmilyen szinten sűrítés is 🙂 A végén folyékony édesítővel édesítjük és kész is.

Ezután már csak szépen bekell falni 😀 Lehet mellé sütni esetleg csirke/pulykamellfilét is (legalábbis nálunk a klasszikus paradicsomos káposzta mellé natúr sülthusi dukál), de ki hogy szereti. Ez egy adag, tehát ha több főre főztök akkor többszörözzük a hozzávalókat 🙂

IMG_1128_k

Összesített tápérték:  304kcal   60gr ch   0gr zsír   12gr fehérje

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s