Mirinda muffin

A Fittsütik blogon nézegettem a recepteket, ahol szembetaláltam magam a Mirinda szelettel. Igazából nálunk ritkán van itthon ilyen, de olyan kis látványos süti, hogy gondoltam kreálok valami hasonlót. Nem akartam túl nagy adagot, egy egész tepsivel főleg nem, szóval így lett belőle saját muffin kreálmány 😀

Ráadásul a ShapeT!lt verseny 2. fordulójában sütit/édességet kellett készíteni. Mivel ugyebár a látványossága miatt jól fotózható, ráadásul nem is bonyolult, ezért elkészítettem.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 25gr zabliszt
  • 10gr graham liszt
  • 5gr natúr kakaópor
  • 1 tojás
  • 40ml light szójatej
  • késhegynyi szódabikarbóna, édesítő ízlés szerint, rum/tejszínes mogyoró aroma
  • fél narancs reszelt héja

Túrókrém:

  • 100gr zsírszegény túró
  • 25gr natúr joghurt
  • vanília aroma, édesítő ízlés szerint

Zselé:

  • 5gr zselatinpor
  • 1dl víz
  • egy fél narancs kifacsart leve(nálam kb 50ml)
  • édesítő, vérnarancs aroma

Célszerű azzal kezdenünk a sütit, hogy a tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és pár csepp édesítővel kemény habbá verjük. Ezután a liszteket a szódabikarbónával és a kakaóval összekeverjük, majd jön hozzá a tojás sárgája, a narancs héja és a tej, illetve édesítő és aroma. Ezeket a robotgéppel simára keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét.

Előmelegítjük a sütőt légkeverésen 150fokra. A muffinformákban(legjobb a szilikon forma) eloszlatjuk a tésztát. Nálam 1-1ek. tészta került mindegyikbe. Figyelni kell, hogy úgy adagoljuk, hogy ráférjen még a túrókrém és a zselatin is 🙂 Ezután berakjuk az előmelegített sütőbe és kb 15percig sütjük, tűpróbával célszerű ellenőrizni, hogy jó-e.

Amíg sül a tészta, elkészítjük a túrókrémet. A túrót összekeverjük a joghurttal, édesítővel és vanília aromával, majd robotgéppel/botmixerrel (ha mástnem egy villával :D) krémesre keverjük.

Ha a tészta megsült, kivesszük és hagyjuk egy kicsit hűlni. Eközben az 1dl langyos vizet elkeverjük a zselatinporral és feltesszük a tűzhelyre. Folyamatosan, melegítjük (nem forraljuk!), majd hozzákeverjük a narancslevet, aromát, édesítőt. Tovább melegítjük, de még mindig figyelünk, hogy ne forrjon fel. Ezután lekapcsoljuk és hagyjuk egy darabig hűlni.

A kihűlt tésztákra adagoljuk a túrókrémet(nálam 1-1nagyobb teáskanálnyi jutott mindegyikre), figyelve arra, hogy szépen elegyengessük a tetejét, hogy rendesen el tudjuk később oszlatni a zselét. Arra is ügyeljünk, hogy a muffinforma széléig legyen a túró, mert ha rés van, lefolyhat a zselé.

Miután a zselénk már kicsit hűlt, tehát már nem teljesen folyós állagú, szépen eloszthatjuk a muffinformák tetején egyenletesen. Ezután már csak hűtőbe kell raknunk pár órára, amíg a zselé megszilárdul.

mirindamuffin

Összesített tápérték(10db 7cm átmérőjű formában): 285kcal   36gr ch   5gr zsír   25gr fehérje

Összesített tápérték(1db-ban): 29kcal   4gr ch   1gr zsír   3gr fehérje

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s