Életemben először vettem tofut. Keresgéltem a neten, hogy mit is lehetne alkotni belőle. Mivel előző nap anya resztelt májat csinált, nekem viszont hagyott egy kis nyers májat, hogy majd csináljak magamnak valamit belőle ha akarok, hát fogtam magam és összeraktam a kettőt és ez sült ki belőle 😀 Gyors, finom és én dugig lettem vele 🙂
Hozzávalók:
- 300g tofu 234kcal 3g ch 14g zsír 24g fehérje
- 100g májkrém(nálam házi) 131kcal 1g ch 5g zsír 21g fehérje
- 30g light trappista sajt 66kcal 1g ch 3g zsír 9g fehérje
- párcsepp olaj, grillfűszer,bazsalikom,oregánó,majoranna
A tofut 5vékony szeletre vágjuk. Az olajból és a fűszerekből vízzel páclevet készítünk és 1-2órára beletesszük a tofukat. Az idő elteltével a tofukat kivesszük, majd picit előgrillezzük.(én egy retro grill/melegszendvics sütőben csináltam,tehát hőfokot a sütőben sütéshez nemtudok) Ezután eloszlatjuk rajtuk a májkrémet, illetve a sajtot. Visszatoljuk és még egy kicsit grillezzük, amíg a sajt megpirul a tetején. Egyszerű és nagyszerűű:D Én brokkolival és rizzsel ettem..isteni 🙂
Összesen: 431kcal 5g ch 22g zsír 54g fehérje
Visszajelzés: A csütörtök meg a péntek és a nagytakarítósdi.. | Új tükörképet varázsolok magamnak!