Hajnali elmélkedés..

Nincs is jobb, amikor amúgy is éjfélkor fekszem le, 5:15-kor szeretnék kelni, de kb 4-kor már kipattannak a szemeim és előtte sem aludtam valami mélyen, mert folyamatosan kattog az agyam valamin.

Most épp a munkán. Azon gondolkodtam, hogy december végével új meló után nézek. Vagyis már most elkezdek nézelődni, aztán addigra hátha találok valamit. Bevallom, imádom a mostani munkahelyem, jól kijövök a munkatársakkal és szerintem soha többet nem lesznek ilyen kedves és jó főnökeim. DE. A pénz, az a rohadt pénz sajnos nagy úr. Az én fizetésem pedig jelenleg röhejesen kevés, 56000Ft…ez a 6órás nettó minimálbérem. Most komolyan? Ez a mai magyarországi árakkal szemben lófasz pénz. Lassan szeretnék továbblépni, elköltözni itthonról, remélhetőleg A.-val együtt. De ennyi pénzből még egy albérlet havi költségeit sem tudnám fedezni és akkor még nem is ettünk. Persze, ha ketten vagyunk 2felé mennek a költségek, de akkoris röhejes, hogy harmadannyit keresek, mint A.

Ráadásul kiszámoltam, hogy a fél éves itt töltött melómmal megkeresek annyit, amennyit Apa egy hónapban. Jézusom.

Igazából, valószínűleg csak akkor megyek, ha van valami biztosra, de jó lenne ha lenne. Bátyám azt tervezi, hogy januárban kimegy a bnőjével Angliába, én meg szívesen behuppannék a helyére az erőműbe.  Igaz, mi is menni szeretnénk külföldre, de hogy mikor az még a jövő zenéje…és ha januárban még nem úgy állunk majd, hogy pár hét és megyünk, akkor simán bevállalnék egy munkát az erőműben.

Jajj istenem, van ám dilemma. De nem hülyeségeken gondolkodok, ez nem csak szerintem röhejes fizetés ugye?..

2 thoughts on “Hajnali elmélkedés..

  1. Nem csak szerinted az. Sajnos ahhoz, hogy lépjen az ember kevés. Mi jövőre szeretnénk lakást venni, de ezt nagyon sok küzdés és lemondás árán összespórolt pénzből tudjuk megvalósítani. És még csak nem is minimálbérért dolgozunk. És a szüleink is sokat segítenek…

  2. Szia! Ritkábban írsz mostanában. 😦 Gondolom, sok a dolgod. Amúgy teljesen igazad van, az kevés pénz. Arra elég, hogy legyen miből megélni, de jól érzékeled, hogy ebből nem lehet megalapozni az életedet. Meg kell ezt is becsülni persze, de mindig többre kell törekedni! Szóval hajrá!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s