30perc infraszuna 900kalória? :O Jó lenne, ha igaz lenne..:D

Az infraszauna használata a szépségápolásban

 • Az infraszauna használatának leglátványosabb hatása: a bőr megfiatalítása. Az infravörös sugárzás kiválóan alkalmas a bőr vérellátásának serkentésére, ami döntő fontosságú a szép, fiatalos, puha bőr kialakulása szempontjából. A mélybe hatoló megtisztulás következtében a bőr megszabadul a szennyeződésektől és az elhalt sejtektől, ennek következtében az infraszauna használata kiküszöböli a bőr érdességét, zsengévé és lággyá teszi azt, erősíti rugalmasságát, javítja szerkezetét. Ugyanakkor alkalmas akne, ekcémák, pikkelysömör, égési sebek és egyéb bőrsérülések kezelésére, a nyílt sebeket is gyorsabban és kevesebb hegképződéssel gyógyítja.
 • Fogyasztás : infraszaunában 30-40 perc alatt 6-800 kilokalóriát lehet elégetni! Összehasonlításul néhány sport kalória felhasználása, Kcal/órában: evezés vagy maratoni futás – 800, squash – 680, úszás vagy kocogás – 400, tenisz – 330, kerékpározás – 300, gyaloglás vagy golfozás – 200. Ezekből az adatokból is látható, hogy az infraszaunázással ugyanolyan gyors fogyasztó hatás érhető el, mint olyan megerőltető sportokkal, amelyeket csak rendkívül jó erőnléti állapotban lévő személyek tudnak űzni.
 • Cellulit (narancsbőr) megszüntetése : a cellulitisz a laza kötőszövet gyulladása, melynek következtében vízből, zsírból és salakanyagokból álló gélnemű réteg rakódik le a bőr alatt. Az infravörös sugárzás hatására a test izzadással megszabadul az említett káros anyagoktól, a bőr egyensúlyba kerül.

Az Infraszauna használatának előnyei
(a hagyományos forrólevegős szaunával szemben)

Az infraszauna jótékony hatásai
 • 1. Kedvezőbb hőmérséklet : az infravörös hő kabin használata sokkal kellemesebb érzés, mert alacsonyabb, 40-60 o C-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását. A hagyományos szauna a hő közvetlen formájával dolgozik, jóval magasabb hőmérsékleteken: meleg levegő vagy gőz keringésével, ezek bőrre gyakorolt közvetlen hatásával. Az infraszaunánál viszont a bőr és a bőr alatti szövetek nincsenek túlzottan magas hőhatásnak kitéve, mert a sugarak mélyen behatolnak a bőr alá, a test szöveteibe, így a normális testhőmérséklethez sokkal közelebb álló hő belülről kifelé gyakorol nyomást.
 • 2. Jobb méregtelenítő hatás : a fentiek következtében az izzadás mennyisége kb. háromszor annyi, mint a hagyományos, magas hőmérsékletű szaunákban. A kiizzadt verejtékben a belülről kifelé irányuló hőhatás következtében kb. 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található, a mélyen fekvő testszövetek jobb elérhetősége által a méregtelenítő hatás 20-60-szorosa a hagyományos szaunáénak.
 • 3. Szélesebb körű használhatóság : sok olyan esetben, amikor a hagyományos szauna a fejet is érő hőterhelés és a magasabb hőmérséklet miatt nem használható, az infraszaunát lehet használni, mert egyrészt itt a fej a kabinon kívül helyezkedik el, másrészt a szervezetet érő hőhatás sokkal közelebb van a normális testhőmérséklethez.
 • 4. Nagyobb hatékonyság testformálás, fogyókúra esetén : az infraszaunával 2,5-szer rövidebb idő alatt érünk el azonos kalória felhasználást. A készülék 30 perces használatával 900 kalória veszteséget lehet elérni, amit vízfogyasztással nem vesz vissza a szervezet (ez kb. 15 km-es futótréningnek felel meg). A kúraszerű, vagy tartós használat a zsírcsoportokat fellazítja, a nyirokfolyadékok intenzív keringtetésével az izomzatot átrendezi: az alakot ideálisan átformálja.
 • 5. Szépségápolás : a pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében, a bőr egy 10-15 kezelésből álló kúra alatt 5-10 évet fiatalodik. Ez az infraszauna használatának leglátványosabb külső hatása.
 • 6. Sport : kiválóan alkalmazható – különösen teremsportoknál, vagy rossz időben, a szabadban végzett tréning helyett – bemelegítésre, a sportsérülések elkerülésére.
 • 7. Az energiaszint növelése : a méregtelenítő funkció közvetlen következménye, hogy az egész szervezetre stimuláló hatása van. Energiaszintünk, szellemi és fizikai teljesítményünk az élet minden területén növekszik. Sokkal kevésbé leszünk fáradékonyak, testi-lelki tűrőképességünk és fájdalomküszöbünk jelentősen megnő.
 • 8. Betegségmegelőzés : az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb. Könnyebben elkerüljük az allergiát, megfázást, influenzát, egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle.
 • 9. Gyógyítás : az infravörös spektrumnak az a része, amelyet az infrakabin kisugároz, igen nagy számú terápiás hatást ölel fel. Az Általános Tájékoztató c. összeállításunkban soroltunk fel, a teljesség igénye nélkül számos olyan betegséget, amelyek gyógyítására az infravörös hő kabin kiválóan alkalmas. Az infravörös hő kabinok gyógyító hatásával foglalkozó külföldi orvosi szakirodalom igen terjedelmes.
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s