ISFP jellemzés

Kitöltöttem egy tesztet, hát itt az eredménye. Szerintem egész jól jellemez engem tényleg 🙂

A tesztet pedig ezen az oldalon tudjátok kitölteni: http://mbti.tarhely.biz/tesztek/teszt_20

  ISFP – “Alkotók”  
 [ Életművészek ] 
Népesség Férfi
Gyakoriság: 6% 5% 7%
Jung-i funkció preferenciák sorrendje:

 • Domináns: (Fi) Introvertált Érzés
 • Kiegészítő: (Se) Extravertált Érzékelés
 • Harmadlagos: (Ni) Introvertált Intuíció
 • Alárendelt: (Te) Extravertált Gondolkodás
[ Jellemzés ] [ Munka, karrier ] [ Magánélet ] [ Mélyvíz ] [ Humor ]
Csendes, barátságos, kedves és érzékeny. A jelenben él, és a környezete érdekli. Szeretik, ha tevékenységéhez tér és idő áll a rendelkezésére. Kitart értékei és azok mellett a személyek mellett, akik fontosak számára. Nem kedveli a nézeteltéréseket, ezért nem erőlteti rá másokra a véleményét.

(fordítás: linnalainen)           forrás: http://www.myersbriggs.org


Az ISFP elsődlegesen befelé fókuszálva éli az életét, ahol aszerint áll hozzá dolgokhoz, hogy mit érez velük kapcsolatban, vagy hogy hogyan illenek bele a személyes értékrendjébe. Másodlagosan kifelé fordul a külvilág felé, ahonnan az öt érzékszervével érzékelt dolgokat szó szerinti, kézzelfogható tapasztalatokként fogadja be.

Az ISFP-k az érzékek birodalmában élnek. Kiélezett érzékeikkel tapasztalják meg, milyen alakja, íze, hangja, érzete és illata van valaminek. Nagyra értékelik a  művészetekben rejlő esztétikai szépséget, és gyakran ők maguk is művészek, mivel általában van tehetségük olyan dolgok készítéséhez és megalkotásához, amelyek intenzíven hatnak az érzékekre. Határozott értékrendjük van, amihez igyekeznek következetesen tartani magukat az élet mindent területén. Érezniük kell, hogy aszerint élnek, ami szerintük helyes, és ellenszegülnek bárminek, ami ellenkezik ezen  törekvéseikkel. Feltehetően olyan munkát és hivatást választanak, ami lehetőséget ad  nekik belső értékeikhez igazodó személyes céljaik megvalósítására.

Az ISFP-k hajlamosak csendesek és visszafogottak lenni, és nehéz őket kiismerni. Az ötleteiket és a véleményüket csak a hozzájuk legközelebb állókkal osztják meg. Kedvesen, szelíden és érzékenyen bánnak másokkal. Fontosnak tartják, hogy  hozzájáruljanak az emberek jólétéhez és boldogságához, és sok erőt és energiát képesek áldozni olyan tettekre, amikben hisznek.

Az ISFP-k erősen vonzódnak az esztétikus és szép dolgokhoz. Gyakori, hogy nagy állatbarátok, és igazán becsülik a természet szépségeit. Eredetiek és függetlenek, és szükségük van személyes térre. Becsülik azokat az embereket, akik veszik a fáradságot, hogy megértsék az ISFP-t, és akik támogatják az ISFP-t a céljai sajátos és  egyedi módon történő elérésében. Azok akik nem ismerik őket eléggé, a gondtalan jókedv jelének tekintik ezt a fajta sajátos életvitelt, pedig az ISFP tulajdonképpen  nagyon is komolyan veszi az életet, folyamatosan konkrét információt gyűjtve, és azt az értékrendjének alávetve keresi a tisztánlátást és a mögöttes jelentéstét a dolgoknak.

Az ISFP-k a tettek emberei. „Cselekvők”, és általában nem szeretik a fogalmakról  és ötketekről szóló elmélkedést, hacsak nem látják kézzelfogható hasznát. Olyan környezetben tanulnak a legkönnyebben, ahol mindent kipróbálhatnak, és épp ezért  könnyen elunhatják magukat, ha a hagyományos tanítási módszerekkel találkoznak, amik az elvont gondolkodásra építenek. Nem szeretik a személytelen elemzést, és nincsenek kibékülve a gondolattal, hogy szigorúan logikára támaszkodva hozzanak döntéseket. A határozott értékrendjük megköveteli, hogy a döntéseiket a személyes  meggyőződéseikre alapozzák, nem pedig holmi személytelen szabályokra vagy törvényekre.

Az ISFP-k rendkívül jó megfigyelők az embereket illetően. Folyamatosan gyűjtik a  konkrét információt az emberekről, és próbálnak rájönni ezek jelentésére. Általában  átütő pontossággal mérnek fel másokat.

Az ISFP-k kedvesek és együttérzők. Őszintén törődnek az emberekkel, és szeretik,  ha kiszolgálhatnak másokat. Szokatlanul mély törődéssel kezelik azokat, akik közel állnak hozzájuk, és sokkal inkább tettekkel mutatják ki a szeretetüket, mint szavakkal.

Az ISFP-k épp úgy nem vágynak arra, hogy vezessenek vagy irányítsanak  másokat, ahogy arra sem, hogy őket vezessék vagy irányítsák. Szükségük van térre és egyedüllétre, hogy kiértékeljék az életükben adódó körülményeket az  értékrendjüknek megfelelően, és legtöbbször tiszteletben tartják mások hasonló igényeit.

Az ISFP hajlamos rá, hogy ne becsülje meg magában azokat a dolgokat, amikhez  rendkívül jól ért. A szilárd értékrendjük nagyfokú maximalizmusra sarkallhatja őket, ami ahhoz vezet, hogy szükségtelenül keményen ítélik meg önmagukat.

Az ISFP sok különleges adottsággal szolgál a világnak, főleg ami a művészi szépség közvetítését és mások önzetlen kiszolgálását illeti.

Az ISFP számára az élet ritkán  könnyű, mert annyira komolyan veszik azt, de minden eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy a saját életüket és azokét, akik közel állnak hozzájuk, kellemes élményekben gazdaggá varázsolják.

(fordítás: Kain)


Stresszes helyzetben:

 • Azt éli meg, hogy nem felelt meg mások elvárásainak.
 • Fél attól, hogy elveszít fontos kapcsolatokat vagy elszigetelődik.
 • Nyugtalanságot gerjeszthet ott, ahol eddig nem volt.
 • A világ összes negatív és destruktív elemét észreveszi.
 • Egyre frusztráltabb attól, hogy egyedül kell azon dolgoznia, hogy ez a világ jobb hely legyen.

Stresszkezelési stratégiák:

 • Hagyja, hogy az események a maguk tempójában veszítsék el az energiát.
 • Találjon helyet és időt, hogy átgondolja, ami fontos.
 • Kezdjen bele kézműves tevékenységbe, ahol ismerős, bevált készségeit használhatja.
 • Találjon egy megbízható barátot, akinek elmondhatja a gondjait, és biztosan támogatni fogja érzéseiben.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s